De plannen van Stichting De Schoor

Jongerencentrum Trapnotov maakt deel uit van welzijnsinstelling Stichting De Schoor in Almere. Met het project SkillZone wil zij jongeren hun talenten laten ontdekken en ontwikkelen.

Partners
Jongerencentrum Trapnotov
OBS De Wierwinde
OSG De Meergronden
Stichting De Schoor

Inhoud van het project
Groep 8 van brede basisschool De Wierwinde krijgt een middag in de week workshops straatkunst en straatcultuur om hen te enthousiasmeren hiermee in hun vrije tijd verder te gaan in Jongerencentrum Trapnotov. Hier komen zij in contact met jongeren van scholengemeenschap De Meergronden, waar het merendeel van de kinderen van De Wierwinde naartoe gaat. Ook jongeren uit de wijken worden geworven voor deelname aan de workshops. Een professionele straatkunstgroep zorgt voor voorbeeldwerking.

Doelstellingen
Jongerencentrum Trapnotov wil via SkillZone contact leggen met jongeren en hun het gevoel geven dat zij beschikken over talenten die waardevol zijn. Voor kinderen van groep 8 blijkt de overgang naar het voortgezet onderwijs soms zo groot, dat zij dreigen te ontsporen. Trapnotov kan een veilige haven bieden, waar jongeren graag komen en op een prettige manier werken aan hun talenten.

Beoogde resultaten
Er wordt extra ingezet op het basisonderwijs, zowel binnen als buiten schooltijd, zodat een groep jongeren een vaste band heeft met Trapnotov, ook als ze eenmaal leerling van De Meergronden zijn.
Er ontstaat een doorgaande lijn in de ontwikkeling van de talenten die niet onderbroken wordt door de overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs.
Een professionele straattheatergroep wordt bij dit traject betrokken om deelname aan SkillZone voor de jongeren extra aantrekkelijk te maken.

Meer informatie
Jongerencentrum Trapnotov
OBS De Wierwinde
OSG De Meergronden
Stichting De Schoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten