De plannen van Wilgenbroek Boxtel

Brede school De Wilgenbroek maakt onderdeel uit van de Stichting Brede Scholen Boxtel. In schooljaar 2009-2010 heeft deze brede school subsidie ontvangen voor het project Visieontwikkeling cultuureducatie 'brede-school-breed' en voor het verankeren van circustheater in het curriculum van de school. Dit jaar gaat De Wilgenbroek een leerlijn film/video en nieuwe media ontwikkelen.

Inhoud van het project
Samen met Cinekid wordt er een leerlijn film/video/nieuwe media ontwikkeld volgens de werkwijze van de drietrapsraket, gebaseerd op de kerndoelen van het primair onderwijs. Deze leerlijn wordt gekoppeld aan het thema Circustheater. Cinekid gaat alle medewerkers van de participanten van de Wilgenbroek trainen in het werken met nieuwe media, zodat de medewerkers dat vervolgens binnenschool verder uit kunnen voeren.

Elke twee jaar zal er een opfriscursus plaatsvinden. Na het schooljaar 2010/2011 zijn de BSO medewerkers in staat om de naschoolse activiteiten te verzorgen. Bij de uitvoering van de naschoolse activiteiten wordt er samengewerkt met de MBO-afdeling Audiovisuele vormgeving van de Eindhovense school en met het Jongerenwerk uit Boxtel. Voor de derde trap wordt een beroep gedaan op het Jongerenwerk Boxtel. Deze groep kinderen valt niet onder de verantwoordelijkheid van de brede school. Wel worden er afspraken gemaakt over inhoud, doel en werkwijze van de activiteiten.

Doelstellingen
Het doel is dat er een leerlijn film/video/nieuwe media wordt ontwikkeld op basis van de visie van de alternatieve Brede Kunstmagneetschool.

Beoogde resultaten
De discipline film/video/nieuwe media is vastgelegd in de leerlijn en uitgewerkt in het programma van de brede school.
Het proces en de opzet van deskundigheidsbevordering, volgens het teach-the-teacher-pricipe, en van de ontwikkeling van de leerlijn nieuwe media zijn beschreven als voorbeeld voor andere brede scholen.

Meer informatie
Brede school De Wilgenbroek
OBS De Spelelier
Blog van Circustheaterschool Boxtel
Resultaten project Circustheater (2009-2010)
Aanvraag subsidie project Circustheater (2009-2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten