De plannen van 't Heem

Basisschool 't Heem is sinds augustus 2010 een brede school waarin met verschillende partners wordt gewerkt volgens een continurooster voor- en naschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

Partners
Bibliotheek Nijverdal
Culturele Commissie Primair Onderwijs
Kunst & Cultuur Overijssel
Muziekschool Twente
Platform Cultuureducatie van de gemeente Hellendoorn

Inhoud van het project
De binnen- en buitenschoolse cultuureducatieve programma's worden op elkaar afgestemd en er worden werkeilanden ontwikkeld op het gebied van muziek, theater (dans en drama), tekenen, schilderen, handenarbeid, techniek, textiele werkvormen, taal en ICT. De werkeilanden zijn fysieke werkplekken met prikkelende materialen. Aan de eilanden worden kunstenaars en vakdocenten gekoppeld.

Doelstellingen
't Heem werkt aan een 'Hand in hand-scenario', waarin de partners binnen de brede school samenwerken aan overdracht en inhoudelijke afstemming. Met de start van de nieuwe brede school, wil 't Heem onderwijsachterstanden wegwerken en kinderen uit hun sociale isolement halen. De realisatie van de werkeilanden en het naschoolse aanbod dragen hieraan bij. Buiten- en binnenschools aanbod raken hechter verbonden en het totale onderwijsprogramma krijgt een doorgaande leerlijn.

Beoogde resultaten
De samenwerking met culturele instellingen is geïntensiveerd en er worden contacten onderhouden met professionele kunstenaars en kunstvakopleidingen.
Het team van leerkrachten is bijgeschoold op het gebied van meervoudige intelligentie en Daltononderwijs.
Er is een combinatiefunctionaris cultuur voor de brede school.
Er komen beschrijvingen, ondersteund door beeld- en/of audiovisueel materiaal, van de ontwikkeling en werking van de specifieke methode voor muziek en theater en de daarbij behorende werkeilanden, op basis van de meervoudige intelligenties. Ook komen er een beschrijving van de afstemming van het binnen- en buitenschoolse cultuureducatieve aanbod en de samenwerking met partners daarbij.

Meer informatie
Basisschool 't Heem
Bibliotheek Nijverdal
Kunst & Cultuur Overijssel
Muziekschool Twente

Geen opmerkingen:

Een reactie posten