De plannen van De Wingerd

In de brede school werkt De Wingerd samen met haar partners aan de inrichting van een kunstwerkplaats waarin binnen- en buitenschoolse activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met culturele partners.

Partners
Bibliotheek Theek 5
Consultatiebureau
H19 Centrum voor de Kunsten
Marktplaats CLIP Oosterhout
Oosterhout in Beweging, organisatie voor de gemeentelijke sportinfrastructuur
Verschillende (amateur)kunstenaars

Inhoud van het project
De Wingerd richt een kunstwerkplaats in waarin kinderen van twee tot twaalf jaar actief, receptief en reflectief in aanraking worden gebracht met beeldende kunst. In de kunstwerkplaats worden binnen- en buitenschoolse activiteiten georganiseerd in nauwe samenwerking met culturele partners. Kinderen vinden en vergroten er hun mogelijkheden om zich steeds beter beeldend uit te drukken. Geïnspireerd door en samen met (amateur)kunstenaars maken en exposeren zij hun eigen kunstwerken.

Doelstellingen
Met het vormgeven van de kunstwerkplaats werkt De Wingerd aan het structureel inbedden van de kerndoelen op beeldend gebied. Er worden samenwerkingsverbanden aangegaan met culturele partners, (amateur)kunstenaars, pabo- en kunstvakopleidingen en ook de wijk wordt actief betrokken bij het bedenken, verzorgen en uitvoeren van activiteiten. Jaarlijks worden er twee à drie tentoonstellingen georganiseerd met actieve, receptieve en reflectieve activiteiten voor kinderen.

Beoogde resultaten
De kunstwerkplaats is een mini-onderneming, heeft een blijvende, fysieke plek in de school en is gericht op onafhankelijkheid met behulp van bijvoorbeeld een kunstuitleen of winkeltje; de kunstwerkplaats zorgt voor structurele samenwerkingsverbanden met culturele partners, (amateur)kunstenaars, pabo- en kunstvakopleidingen; de wijk is actief betrokken bij de invulling en uitvoering van de activiteiten; er komen beschrijvingen, ondersteund met beeld- en/of audiovisueel materiaal, van de ontwikkeling van een mini-onderneming en van de samenwerking met culturele partners, (kunstvak)opleidingen, ouders en andere partijen in de wijk.

Meer informatie
Basisschool De Wingerd
Bibliotheek Theek 5
Consultatiebureau
H19 Centrum voor de Kunsten
Marktplaats CLIP Oosterhout
Oosterhout in Beweging
Stichting Kinderopvang Oosterhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten