De plannen van Educatief centrum De Hoven

De partners van Educatief Centrum De Hoven werken met een gezamenlijke visie. Voor activiteiten werken deze partners samen met onder andere kunstencentrum De Muzehof en Graafschap Bibliotheken.

Partners
Buitenschoolse Opvang en Kinderdagverblijf De Blokkentoren
OBS Theo Thijssen
Peuterspeelzaal 't Uilenest
Stichting Welzijnswerk Zutphen

Inhoud van het project
Er wordt een brede-schoolbreed cultuurbeleidsplan uitgewerkt in het kader van 'ondernemend leren' als manier van werken. Hierin is veel ruimte voor eigen initiatief en talentontwikkeling. Ook ouderbetrokkenheid en de relatie met de wijk worden specifiek uitgewerkt. Ook wordt in de school een permanente kunst- en cultuurwerkplaats annex tentoonstellingsruimte ingericht en worden er activiteiten ontwikkeld en georganiseerd die een doorgaande binnen- en buitenschoolse leerlijn versterken.

Doelstellingen
Het project draagt bij aan het vergroten van de ontwikkelingskansen en talentontwikkeling. Ook wil De Hoven de samenwerking met diverse organisaties intensiveren, zodat een binnen- en buitenschools doorgaande pedagogische lijn vorm krijgt in verschillende dagarrangementen en een activiteitenkalender. Verder is het een doelstelling om de relatie tussen ouders, wijkbewoners en school te versterken.

Beoogde resultaten
Er is een brede-schoolbreed beleidsplan, uitgewerkt in het kader van ondernemend leren.
Er is een tentoonstellingsruimte / ingerichte werkplaats waarin producten van kinderen en ouders tentoongesteld worden.
Er is een activiteitenkalender die het binnen- en buitenschoolse aanbod verbindt, geënt op de zaakvakken en vormgegeven in nauwe samenwerking met de muziekschool en de bibliotheek.
Er komen beschrijvingen, ondersteund met beeld- en/of audiovisueel materiaal, van de manier waarop het ondernemend leren vertaling vindt in de doorgaande leerlijn, van de afstemming van het binnen- en buitenschoolse cultuureducatieve aanbod en van de manier waarop ouderbetrokkenheid en -participatie en de relatie met de wijk worden vormgegeven in een jaarprogramma.

Meer informatie
Brede scholen Zutphen
Buitenschoolse Opvang en Kinderdagverblijf De Blokkentoren
Educatief Centrum De Hoven
Educatief Centrum Zutphen, dagarrangementen onderwijs & opvang
OBS Theo Thijssen
Stichting Archipel Primair, overkoepelende organisatie voor 24 basisscholen in o.a. Zutphen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten