De plannen van Montessorischool Dordrecht

Montessorischool Dordrecht is een brede school met een kunst- en cultuurprofiel. Samen met Stichting ToBe, stichting voor kunstzinnige vorming is er een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor kunst en cultuur binnen het kosmisch onderwijs.

Partners
Partners in het project zijn de peuterspeelzaal en de voor- en naschoolse opvang, waar de komende jaren de kunst- en cultuurlijn wordt doorgezet. Ook staat op termijn uitbreiding naar het kinderdagverblijf op het programma, waardoor de leeftijd waarop kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur al begint bij 0 jaar.

Inhoud van het project
Binnen het kosmisch onderwijs is een leerlijn kunst en cultuur ontwikkeld. Vanaf 2009 zijn daar naschoolse ateliers aan toegevoegd voor dans, drama, muziek en beeldende vorming. Ook voor de peuters zijn er ateliers. In dit project wil de school een doorgaande lijn Kunst & Kosmisch uitbreiden voor nul tot en met 12 jarigen, zowel binnen- als buitenschool. Hierdoor ontstaat er een Kindcentrum, waarin montessorionderwijs hand in hand gaat met kunst en cultuur.

Doelstellingen
Er wordt een doorgaande leerlijn ontwikkeld van kunst en cultuur in samenhang met het kosmisch onderwijs vanaf de geboorte tot en met de basisschoolleeftijd. De leerlingen komen wekelijks in aanraking met de (verwerkings)lessen op het gebied van kunst en cultuur en tweemaandelijks met professionele muzikanten, acteurs, kunstenaars en dansers.

Beoogde resultaten
Het proces van de deskundigheidsbevordering van peuterleidsters en pedagogisch medewerkers is vastgelegd op schrift en eventueel met andere media.
De voor- en naschoolse ateliers zijn ingericht en beschreven en voorzien van beeldmateriaal.

Meer informatie
Montessorischool Dordrecht
Stichting ToBe als samenwerkingspartner voor de brede school

Geen opmerkingen:

Een reactie posten