Werkoverleg in een pipowagen

Onlangs was ik, Anneloes Vermeulen-Teebaal, te gast in een heuse Pipowagen die toebehoort aan de circustheaterschool Boxtel. Ik heb een afspraak met Ghislaine de Brouwer, bestuurslid van de circustheaterschool en inhoudelijk coördinator Stichting Brede Scholen Boxtel. Brede school De Wilgenbroek, die van deze stichting onderdeel uitmaakt, heeft vorig schooljaar subsidie ontvangen voor onder andere het ontwikkelen van een leerlijn circustheater. De circustheaterschool was nog de missende derde in hun drietrapsraket (kennismaken in school, verdiepen na school en specialiseren bij een culturele instelling). Ghislaine vertelt met trots over de circustheaterschool en dat de school door mee te doen aan een DorpenDerby-wedstrijd, geld heeft gekregen voor de aanschaf van de Pipowagen.

In de Pipowagen praat ik met Ghislaine over de voortgang van het nieuwe project: de ontwikkeling van een leerlijn media. Vanuit Cultuurnetwerk Nederland begeleid ik dit project en volg ik de resultaten gedurende het jaar.

De Wilgenbroek gaat een leerlijn ontwikkelen voor nieuwe media, voor de hele brede school, kinderen van circa 2 tot en met 12 jaar. Daarvoor zijn in september en oktober 2010 workshops gevolgd door de medewerkers van de participanten en door de leerlingen en kinderen van de BSO. In één workshop hebben de medewerkers geleerd hoe ze filmpjes moeten maken. Nadruk lag op het aanleren van vaardigheden. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 en de BSO-kinderen hebben drie workshops gevolgd. Cinekid voerde deze workshops uit en koppelde deze aan het thema circus. Op basis van deze workshops wordt er dit jaar verder gewerkt aan het ontwikkelen van de leerlijn.

Het proces van het ontwikkelen van deze leerlijn evenals van de deskundigheidsbevordering van leerkrachten en pedagogisch medewerkers wordt dit jaar nauwkeurig bijgehouden en beschreven zodat andere scholen daar wat van op kunnen steken.

Volgende keer vertelt een leerling van groep 8 over zijn of haar ervaringen met nieuwe media. Houd deze blog dus in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten