De ervaringen van twee maatschappelijke stagelopers

Rudy Haitsma
We moesten 8 uur bij De Spil zijn voor onze maatschappelijke stage. We gingen eerst even bespreken over wat we vandaag gingen doen. Deze keer ging het anders omdat Zoë er niet was. De groepjes werden ingedeeld met dubbele begeleiding en ik kreeg de groep van Zoë er bij. Ik moest eerst met Geert van 8:15-10:15 uur een groepje begeleiden van de basisschool de Burcht.

Eerst gingen we naar de groep 8 klas. We gingen daar achter in de klas zitten en toen gingen we eerst even foto's bekijken over kunst/cultuur. Toen dat was gedaan ging iedereen bij elkaars groepje zitten. In de groepjes gingen we een ding bedenken wat we gaan bouwen van dat hout wat we hebben gehaald uit het woud. We gingen naar de loods wat een supermarkt wordt, maar nu nog leeg staat.

We zouden buiten gaan werken en we moesten dus stukken boomstammen buiten leggen. We hebben een beetje gekeken hoe het hout erbij lag. Dat hadden we gedaan en toen was het ook alweer 10:15 uur. Toen kwam De Slingertouw.

Wytse Hoekstra
Om 10:15 uur kwam dus de andere school: Het Slingertouw. We gingen naar het lokaal van groep 8, daar kregen we vervolgens een uitleg over wat je nou met de natuur kan doen. Zoals dat als je bijvoorbeeld een cirkel van takken in een grasveld maakt, dat het grasveld dan ook al is veranderd. Dat is ook een klein stukje kunst. Daar kregen we veel foto’s van te zien van allemaal verschillende kunsten van hout.

Na de uitleg gingen we in de groepjes zitten die bij elkaar hoorden. De groepjes moesten ideeën opdoen over wat ze van het verzamelde hout gingen maken. Er kwamen allemaal verschillende ideeën. En natuurlijk moesten ze gaan verzinnen hoe ze het kunnen maken. Wat hebben ze nodig? Hoe groot? Noem maar op.

Vervolgens gingen we naar het hout toe om te kijken welk hout ze voor welk onderdeel wilden gebruiken. Bijvoorbeeld als steunpaal een dikke stam en als versiering een dun takje. Ook waren een paar groepjes al druk aan het zagen. Dit was een geslaagde dag vol met creatieve ideeën. Om 12:15 uur was Het Slingertouw weer klaar en konden we terug naar het lokaal.

Ook ik, Wytse Hoekstra, vond het weer een geslaagde dag en hoop dat iedereen er weer vol zin in heeft om weer lekker aan de slag te gaan.

***
Kunst en Natuur nemen de wijk heeft ook een eigen Hyvespagina,
met een filmpje, nog meer blogs en heel veel beeldmateriaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten