Opsporing verzocht: raadselachtige kunstenaar


Opsporing verzocht is op zoek naar de kunstenaar die in de nacht van 8 op 9 februari op het schoolplein in aanbouw bij de Wingerd in Oosterhout een kunstwerk heeft gemaakt van stoeptegels.

Bij de Wingerd wordt er de laatste weken hard gewerkt aan het herinrichten van de schoolomgeving. Om de school heen zijn stoeptegels verwijderd, is zand aangestampt en wordt er gestoept. Op de ochtend van 9 februari stond er opeens op het schoolplein in aanbouw een prachtig kunstwerk, helemaal gemaakt van gejut materiaal: …Stoeptegels.



Vol bewondering keken leerkrachten, leidsters, leerlingen en ouders hun ogen uit en prompt werden de eerste kijkvragen gesteld. Wie zou dit kunstwerk hebben gemaakt? Wat is de bedoeling van de kunstenaar geweest? Welk gevoel geeft dit kunstwerk je? Wat doet het voor je? Eén van de toeschouwers ging het kunstwerk van dichterbij bekijken en werd er als het ware in getrokken. Kun je erin? Hoe kom je er weer uit? 'Ik zie ramen', 'Nee jôh, het is een deur'. 'Kan ik dit ook?', 'Hoe hoog is het?', 'Dan moet het wel een lange kunstenaar zijn geweest of niet?'

De cultuurcoördinator werd erbij geroepen. Zij wilde weten wie de kunstenaar was en of hij of zij een samenwerking aan wil gaan met de Wingerd.

Tot op heden is het een raadsel hoe het kunstwerk daar is gekomen.

Dus:
Heeft u iets gezien in de nacht van 8 op 9 februari of weet u wie de kunstenaar is? Neemt u contact op met de cultuurcoördinator van de Wingerd...

Lees de blog van Olga van Miert, icc'er op Kindcentrum De Ontdekking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten