Burgemeester Heldoorn opent ‘Het Kloosterkanon in beeld’


Multimediaproject van de Bredeschool Kloosterveen voor leerlingen van groep 6/7 van OBS Het Sterrenschip en CBS Het Krijt

Van maandag 30 mei t/m vrijdag 10 juni is de tentoonstelling 'Het Kloosterkanon in beeld' te zien in wijkcentrum de Kloosterveste te Assen. De tentoonstelling geeft een beeld van de bijzondere samenwerking tussen leerlingen en leerkrachten van groep 6/7 van CBS Het Krijt en leerlingen van groep 7 van OBS Het Sterrenschip. De scholen zijn partners in de Bredeschool Kloosterveen. De tentoonstelling wordt op maandag 30 mei om 14.45 uur feestelijk geopend in wijkcentrum De Kloosterveste, Rondgang 2 in Kloosterveen. De openingshandeling zal worden verricht door de burgemeester van de gemeente Assen, dhr. Sicko Heldoorn.

Het tweejarig project maakt deel uit van het cultuureducatie project Cultuur in School. Cultuurnetwerk Nederland heeft aan dit project, als één van de tien landelijke voorbeeldprojecten, EUR 30.000,- subsidie toegekend. Binnen het Cultuur in School project zijn in 2010 twee projecten gestart: Cultuur in de Keuken en het Multimediaproject. Intensieve samenwerking tussen de gemeente Assen, Brede School Kloosterveen, mensen en instellingen uit de wijk, Bibliotheek Assen, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, Cultuurnetwerk Nederland en NoordBaak heeft geleid tot een succesvolle uitvoering.

Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur heeft, in opdracht van de Bredeschool Kloosterveen, het Multimedia project ontwikkeld en uitgevoerd. Speerpunten zijn leren door beleven en intens ervaren, samenwerken, ondernemen en het koppelen van onderwijs en cultuureducatie. Binnen het project zijn verbindingen gelegd tussen de kunsten en vakken als geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, creatief schrijven en kunstzinnige oriëntatie.

Voor het Multimedia project hebben de leerlingen van beide scholen in twee projectperiodes gewerkt aan het vormgeven van hun eigen bedrijf. Het eindresultaat is een gezamenlijke webkrant: 'Het Kloosterkanon'. Op de tentoonstelling zijn uit de eerste projectperiode (voorjaar 2010) eigengemaakte filmpjes, foto's, animaties en artikelen rond het thema de wijk Kloosterveen. In de tweede projectperiode (voorjaar 2011) was De Gouden Eeuw het centrale thema met zelfportretten in de stijl van Rembrandt, foto’s in historisch perspectief, pamfletten die gemaakt zijn met losse stempels en korte filmpjes over de Gouden Eeuw als concrete resultaten.

Onder leiding van kunstvakdocenten van het ICO en een educatief medewerker van de Bibliotheek Assen hebben de kinderen geleerd om hun ervaringen met de beide thema's te verbeelden. Deze manier van werken was nieuw voor de kinderen en de leerkrachten van beide scholen. De eigen creativiteit en verantwoordelijkheid van de kinderen zorgde voor de verrassende resultaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten