Kunst neemt de Wijk

Pieter Jan Struik van Participantenvereniging Skoatterwâld stuurt een update over hun project:

Goed nieuws uit Skoatterwâld! De voorbereidingen zijn in volle gang. Alle neuzen staan dezelfde kant op. De afgelopen maanden hebben Annemarie Elout en ik diverse mensen om ons heen verzameld . Het is nu uitgegroeid tot een volwaardige en werkbare projectgroep. We hebben samen goede stappen gezet.

Stap 1: de scholen zijn enthousiast. We gaan maar liefst negen ochtenden het bos en de wijk in.

Stap 2: We hebben een inspirerende kunstenaar weten te strikken. Gerrit Terpstra heeft veel ideeën en de nodige ervaring met kunstprojecten op locatie.

Stap 3: En we hebben een prachtige locatie. Vlakbij de wijk naast museum Belverdere zijn eilandjes met jonge bomen. Deze bomen vormen het materiaal voor de te maken kunstwerken. We gaan deze eilandjes veroveren en uitdunnen. Landschapsbeheer gaat ons daarbij helpen.

Stap 4: Metti Straatsma, de decaan van het AOC Friesland, heeft een werving gedaan onder de derdejaars leerlingen. Tien gemotiveerde MASsers hebben zich gemeld.

Stap 5: Ik heb twee NHL-stagiaires weten te strikken. Samen gaan ze mij ondersteunen in het voortraject en tijdens de uitvoering. Afgelopen week heb ik met hen het takenpakket doorgenomen. Ze gaan in januari een nulmeting doen onder de leerlingen van zowel het AOC als beide groepen 8.

Vervolgstappen: op 10 januari worden de plannen van Gerrit verder uitgewerkt. Op 1 februari gaan we naar het AOC en geven uitleg aan de MAS-leerlingen. Op 8 februari krijgen ze een minitraining in hetgeen wat van hen verwacht wordt. Na de voorjaarvakantie volgt de daadwerkelijk uitvoering. Ik kan niet wachten! Wordt vervolgd…


***
Kunst en Natuur nemen de wijk heeft ook een eigen Hyvespagina,
met een filmpje, nog meer blogs en heel veel beeldmateriaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten